Over ons

SKANDI Research and Advice

Innovatief, duurzaam en creatief zijn de drie kernwoorden die ons bedrijf omschrijven. Wij zijn een jong bedrijf en wij kijken graag verder naar de toekomst. SKANDI is altijd op zoek naar innoverende en duurzame oplossingen en past dit op een creatieve manier toe in onze projecten. Kennisontwikkeling en onderzoek staan hierin centraal. Wij ontwikkelen nieuwe ideeën, concepten en visies op een onderzoekende manier, waarin u uiteraard de hoofdrol speelt. Uw visie en mening telt en wij helpen u graag verder naar de perfecte oplossing. Onze plannen werken wij uit met een blik op de toekomst. Het creëren van een gezonde en duurzame leefomgeving in het heden en in de toekomst, zien wij als een belangrijke waarde in onze onderneming. Wij hebben een grote sociale betrokkenheid en zoeken altijd naar een maatschappelijk verantwoorde visies en oplossingen. Innoverend onderzoeken en ontwikkelen zijn de basis om tot een duurzame oplossing te komen voor uw vraag.

SKΛNDI - Scandinavian style

De naam SKΛNDI komt voort uit de voorliefde voor het Scandinavische hoogland en de Scandinavische stijl van ontwerpen en bouwen. Al vroeg ben ik onder de indruk geraakt van het scandinavische landschap en de architectuur door het regelmatig bezoeken van Scandinavische landen. Het landschap, de architectuur en de interieur stijlen liggen dicht bij mij, en dit probeer ik tot uiting te laten komen in mijn bedrijf. De letter ‘A’ in SKΛNDI is bewust vervangen voor de Griekse hoofdletter lambda, Λ. De lambda is wederom een vertaling naar het landschap van de Scandinavische landen, de heuvels en bergen. Daarnaast staat lambda als uiting van wetenschap en techniek, wat past bij de kernwaarden van dit bedrijf. Deze letter is hiermee karakteristiek geworden als beeldmerk van SKΛNDI Research and Advice, bouwkundig onderzoeks- en adviesbureau.

Wie is SKANDI?

Mandy Ham (1994)
Bouwkundig ingenieur, ontwerper
E-mail: mandy@skandi-advice.nl
Tel.: +31 6 16 17 11 18
LinkedIn: klik hier

Mijn naam is Mandy Ham, de oprichter en eigenaar van SKANDI research and advice. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en nieuwe concepten om een idee te laten werken. Ik denk dat ik deze fascinatie voor het 'vernieuwende' het beste uitgedrukt kan worden in de omschrijving onderzoekend en ontwerpend ontwikkelen. Het oprichten van mijn eigen bedrijf was voor mij een mogelijkheid om mijzelf verder te ontwikkelen op het gebied van bouwkundig onderzoek, advies en ontwerp. In mijn ogen zijn we nooit uitgeleerd en zijn er oneindig veel mogelijkheden voor nieuwe visies en concepten. Dit zijn de mogelijkheden die ik graag met veel enthousiasme aangrijp en waar ik dieper op in ga om tot een perfect eindresultaat te komen.

Na het behalen van mijn Bachelor of Built Environment aan de Haagse hogeschool ben ik twee jaar werkzaam geweest bij Bureau Kroner Architecten in Den Haag. Het idee dat ik mijzelf verder wil ontwikkelen op het gebied van ontwerpen bleef in mijn hoofd rondspoken, waardoor ik de keuze heb gemaakt om naast het oprichten van mijn bedrijf voltijd te gaan studeren aan de Technische Universiteit Delft. In januari 2020 heb ik mijn Master of Science in Architecture and the Built Environment afgerond. Tijdens deze master heb ik mijn bouwkundige kennis kunnen uitbreiden op verschillende gebieden, zoals hergebruik van (monumentaal) erfgoed, woningbouw, architectuur en techniek, circulariteit, duurzaamheid en zero-energy ontwerpen en renoveren. Mijn afstudeer project focuste zich op een zero-waste (circulair) ontwerp van een woontoren in Amsterdam. In dit project heb ik verschillende problemen proberen op te lossen, zoals het opraken van de grondstoffen van de aarde, het overschot aan afval dat de mens produceert en het toenemende woningtekort in steden. Mijn afstudeerboek kan gevonden worden door HIER te klikken!